Fläskestek med rödkål

1,5 kg kotlettrad/fläskstek med skuren svål
2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk mald ingefära
 

Sätt ugnen på 250 grader. Fyll en långpanna till 1/3 med vatten och ställ in den i ugnen och vänta tills vattnet kokar. Lägg sedan köttet med svålsidan neråt i långpannan i ca 5 min. Ta upp köttet och torka av det. Sänk värmen till 150 grader.

Blanda salt, peppar & ingefära och strö över svålen, se till att det även kommer ner mellan svålraderna.

Lägg köttet på galler över långpannan med svålen uppåt. Sätt in i ugnen och kör tills köttet har en innertemp på 72 grader. Sätt på grillen och låt stå tills svålen är riktigt knaprig.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2018 (11)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (219)
  • Vegetarisk (183)
  • Tillbehör (140)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (64)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås
    - Jun 22, 2018
  • Nypotatis med Brantevikssill
    - Jun 22, 2018
  • Ansjovistarteletter
    - Jun 21, 2018
  • Spenatcocotter med lax & vaktelägg
    - Jun 21, 2018
  • Uppochnervänd Matjestårta
    - Jun 20, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier