Kycklingpanna med bacon & äpplen

4 port

8 kycklinglår
8 skivor bacon
1 msk Herbes de Provence
1 msk smör
2 msk ekologisk rapsolja
2 st äpplen
1 gul lök
1 msk grovkornig senap
1/2 l äpplemust
1 msk kycklingfond
2 msk crème fraiche med kantarell & cognac
Salt och peppar


Vira en baconskiva runt varje kycklinglår. Krydda och stek runtom i smör. 

Skiva äpplen & lök. Hetta upp rapsolja och stek äppelbitarna gyllengula på medelvärme. Ställ åt sidan.


Tillsätt resten av oljan, fräs löken mjuk och lägg den över kycklingen. Klicka i senap, must och fond.

Koka upp, sätt på lock på grytan och låt den puttra i ca 40 min.
Tillsätt äppelbitarna och crème fraiche och smaka av med salt & peppar.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (3)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (230)
  • Vegetarisk (192)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (95)
  • Middag (76)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Långbakad rotselleri
    - Nov 14, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  • Tartiflette
    - Nov 03, 2018
  • Bondsoppa
    - Oct 31, 2018
  • Caponata
    - Oct 27, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier