Högrevsgryta med kantareller

4 pers

600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 bouquet garni
2 msk tomatpuré
5 dl rödvin
2 msk konc kalvfond
3-4 dl vatten
300 g kantareller
1 nät steklökar
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 knippe bladpersilja

Skär högrevet i kuber och tärna sidfläsket. Skiva lök och vitlök tunt. Bryn kött och fläsk i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, kryddor och tomatpuré och fräs i ca 2 min.

Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Sätt på lock och låt sjuda i kastrull eller i ugnen på 80-90 grader i ca 5 timmar eller längre. Om du använder en slökokare så sätt den på låg i 6-8 timmar.

Rensa kantarellerna och skala steklöken. Fräs i olivolja tills de fått fin färg. Rör ner i grytan strax innan servering och dekorera med hackad persilja. 

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • July 2018 (5)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Crackers
    - Jul 17, 2018
  • Sparris med hasselnötter, citron & Pecorino
    - Jul 15, 2018
  • Lönnsirapsglaze
    - Jul 09, 2018
  • Rostad nypotatis med rucoladressing
    - Jul 05, 2018
  • Kalkonlårfilé
    - Jul 02, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier