Bärpaj med digestive, mascarpone & vit choklad

Ett jättebra recept från Matmagasinet!

Botten
200 g digestivekex g
100 g smör

Fyllning
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
finrivet skal av 1 ekologisk lime + 2 tsk saft

Garnering
25 g vit choklad, hyvlad
500 g hallon och blåbär eller jordgubbar
strimlat eller rivet skal av 1 ekologisk lime

Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den kallnat.

Fyllning: Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen, 175 g, fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa med mixerstav eller elvisp tills allt blandas väl. Rör ner limeskal och -saft.

 Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. Lägg på bären. Strö på den hyvlade chokladen och lime­skalsstrimlorna.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • September 2017 (9)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • June 2017 (9)
  • May 2017 (10)
  • April 2017 (14)
  • March 2017 (14)
  • February 2017 (10)
  • January 2017 (13)
  • December 2016 (26)
  • Taggar

  • Buffé (191)
  • Vegetarisk (157)
  • Tillbehör (130)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (83)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (55)
  • Bakning (51)
  • Förrätt (46)
  • Senaste inläggen

  • Lycklig vardagsmat
    - Sep 20, 2017
  • Skördetider
    - Sep 19, 2017
  • Tomatflarn
    - Sep 14, 2017
  • Inlagda betor
    - Sep 12, 2017
  • Glutenfri puderkaka
    - Sep 10, 2017
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier