Bärpaj med digestive, mascarpone & vit choklad

Ett jättebra recept från Matmagasinet!

Botten
200 g digestivekex g
100 g smör

Fyllning
175 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
finrivet skal av 1 ekologisk lime + 2 tsk saft

Garnering
25 g vit choklad, hyvlad
500 g hallon och blåbär eller jordgubbar
strimlat eller rivet skal av 1 ekologisk lime

Botten: Smula digestivekexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den kallnat.

Fyllning: Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen, 175 g, fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält. Rör sedan ner mascarponen i den smälta chokladen. Mixa med mixerstav eller elvisp tills allt blandas väl. Rör ner limeskal och -saft.

 Fördela krämen i det kalla pajskalet. Låt kallna i kyl. Lägg på bären. Strö på den hyvlade chokladen och lime­skalsstrimlorna.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2018 (11)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (219)
  • Vegetarisk (183)
  • Tillbehör (140)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (64)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås
    - Jun 22, 2018
  • Nypotatis med Brantevikssill
    - Jun 22, 2018
  • Ansjovistarteletter
    - Jun 21, 2018
  • Spenatcocotter med lax & vaktelägg
    - Jun 21, 2018
  • Uppochnervänd Matjestårta
    - Jun 20, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier