Senapskyckling

1,5 kg kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Marinad:

1 dl fransk ljus Dijonsenap
2 msk vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
2 dl ekologisk rapsolja (den är särskilt gul & fin i färgen!)
0,5 dl vatten
Salt & peppar
1 rödlök
1/2 dl grovskuren gräslök

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingbrösten i smör i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg sedan över dem i en ugnsform. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter tills de har en innertemp på 70 grader. Låt svalna. Vispa senap, vinäger, honung och droppa i oljan, lite i taget. Rör ner vatten till en bra konsistens och smaka av med kryddor.

Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett större fat. Pensla med 2/3 av marinaden. Täck med plast och låt den marinera i ett par timmar eller helst över natten. Pensla ytterligare en gång före servering och dekorera med rödlök & gräslök.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • April 2018 (10)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • Taggar

  • Buffé (212)
  • Vegetarisk (178)
  • Tillbehör (136)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (90)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (56)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Vårbuffé i Hallå!
    - Apr 25, 2018
  • Tidningen Kombi
    - Apr 23, 2018
  • Nya tesorter från Lipton
    - Apr 22, 2018
  • Sellerislaw
    - Apr 19, 2018
  • Glutenfria hönökakor
    - Apr 16, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier