Senapskyckling

1,5 kg kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Marinad:

1 dl fransk ljus Dijonsenap
2 msk vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
2 dl ekologisk rapsolja (den är särskilt gul & fin i färgen!)
0,5 dl vatten
Salt & peppar
1 rödlök
1/2 dl grovskuren gräslök

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingbrösten i smör i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg sedan över dem i en ugnsform. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter tills de har en innertemp på 70 grader. Låt svalna. Vispa senap, vinäger, honung och droppa i oljan, lite i taget. Rör ner vatten till en bra konsistens och smaka av med kryddor.

Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett större fat. Pensla med 2/3 av marinaden. Täck med plast och låt den marinera i ett par timmar eller helst över natten. Pensla ytterligare en gång före servering och dekorera med rödlök & gräslök.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2017 (9)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • June 2017 (9)
  • May 2017 (10)
  • April 2017 (14)
  • March 2017 (14)
  • February 2017 (10)
  • Taggar

  • Buffé (199)
  • Vegetarisk (165)
  • Tillbehör (132)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (83)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (56)
  • Middag (52)
  • Bakning (51)
  • Senaste inläggen

  • Snabb fiskgryta
    - Nov 21, 2017
  • Högrevsgryta med kantareller
    - Nov 18, 2017
  • Fondue i Hemmets Journal
    - Nov 16, 2017
  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 15, 2017
  • Pizzaempanadas med svamp
    - Nov 13, 2017
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier