Blomkålsfrittata

1 blomkålshuvud
2 rödlökar
7 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk paprikakrydda
50 g grovriven parmesan
1 dl hackad basilika
1 msk hackad rosmarin
Olivolja
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela blomkålen i små buketter och dem i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet.

Skala och skiva 1 av rödlökarna och hacka den andra. Fräs den hackade löken i olivolja med hackad rosmarin.

Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, paprika, parmesan, basilika, salt & peppar. Blanda ner blomkål & lök.

Klä en form med bakplåtspapper och häll allt däri. Grädda i ca 20-25 min tills frittatan är gyllenbrun.

Foto: www.cedell.se

 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2017 (7)
  • May 2017 (10)
  • April 2017 (14)
  • March 2017 (14)
  • February 2017 (10)
  • January 2017 (13)
  • December 2016 (26)
  • November 2016 (9)
  • October 2016 (10)
  • September 2016 (7)
  • Taggar

  • Buffé (180)
  • Vegetarisk (148)
  • Tillbehör (127)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (82)
  • Tilltugg (64)
  • Bakning (50)
  • Förrätt (46)
  • Sommar (46)
  • Senaste inläggen

  • Avocadocrème med löjrom
    - Jun 21, 2017
  • Fläderblomssaft
    - Jun 18, 2017
  • Västerbottentarteletter
    - Jun 17, 2017
  • Sommarmingel i Hallå!
    - Jun 14, 2017
  • Quinoabollar
    - Jun 12, 2017
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier