Tartiflette

Går att förbereda och bara gratinera när det är dags att servera. Vi har förmånen att få tillbringa mycket tid uppe i franska Alperna, där de ståtliga brunvita kossorna, ofta av rasen Abondance, betar förstrött på sluttningarna, alla med en pinglande klocka runt halsen. De mest kända ostarna från regionen är Tomme, Reblochon, Abondance och Beaufort. Jag har även provat att göra rätten med Époisse, Camembert & Taleggio och det blir också väldigt gott! 

1 kg fin potatis (med skalet på)
2 tsk smör
1 skivad gul lök
200 g rökt sidfläsk
1,5 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 Reblochon
1 vitlök
Svartpeppar

Koka potatisen tills den är nästan klar, låt ånga av och svalna.

Smält hälften av smöret och stek lök & sidfläsk. Tillsätt vin och grädde och låt koka ihop. Ställ åt sidan.

Skär potatisen i tärningar och stek i resterande smör tills den får fin färg.

Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in en form med vitlök. Lägg ett lager potatis på botten och sen ett lager sidfläsk & lök och peppra. Fortsätt med ett lager potatis, resten av lök & sidfläsk och toppa med gott om skivor av Reblochon. Gratinera i ca 15 minuter och sätt på grillen mot slutet för fin yta.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2018 (11)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (219)
  • Vegetarisk (183)
  • Tillbehör (140)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (64)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås
    - Jun 22, 2018
  • Nypotatis med Brantevikssill
    - Jun 22, 2018
  • Ansjovistarteletter
    - Jun 21, 2018
  • Spenatcocotter med lax & vaktelägg
    - Jun 21, 2018
  • Uppochnervänd Matjestårta
    - Jun 20, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier