Fläderblomssaft

 

30 st fläderblomsklasar
3 st citroner
1,5 liter vatten
1 kg strösocker
50 g citronsyra

Lägg blomklasarna i en stor bunke. Borsta citronerna i varmt vatten, skiva dem tunt och lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll den heta vätskan över fläderblommorna. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl. Kan också frysas för längre hållbarhet!


Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • April 2018 (10)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • Taggar

  • Buffé (212)
  • Vegetarisk (178)
  • Tillbehör (136)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (90)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (56)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Vårbuffé i Hallå!
    - Apr 25, 2018
  • Tidningen Kombi
    - Apr 23, 2018
  • Nya tesorter från Lipton
    - Apr 22, 2018
  • Sellerislaw
    - Apr 19, 2018
  • Glutenfria hönökakor
    - Apr 16, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier