Hoisinkyckling med citron & mangosalsa

4p

4 kycklingfiléer
2 citroner

Glaze

2 vitlöksklyftor
0,5 st röd chili
1 dl hoisin
1 dl mörk sirap
2 msk soja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk chipotle paste (tex Santa Maria)

Mangolsalsa

1 färsk mango
1 avocado
2 salladslökar
1 röd chili
1 lime
1 msk sesamolja
1 tsk råsocker
1 msk fisksås
1 näve färsk koriander

Hacka vitlök & chili till glazen och låt puttra i en kastrull med övriga ingredienser några minuter. Låt svalna.

Skär mango & avocado i tärningar och blanda med skivad chili & salladslök. Blanda med limesaft, sesamolja, råsocker & fisksås. Låt stå och dra och blanda ner hackad koriander vid servering.

Pensla kycklingen med glasen och låt stå en stund. Grilla tills de är genomstekta och pensla med glasen några gånger under grillningen.

Dela citronen och lägg en stund på grillen.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2018 (11)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (219)
  • Vegetarisk (183)
  • Tillbehör (140)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (64)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Jordgubbar, sockerkaka & vaniljsås
    - Jun 22, 2018
  • Nypotatis med Brantevikssill
    - Jun 22, 2018
  • Ansjovistarteletter
    - Jun 21, 2018
  • Spenatcocotter med lax & vaktelägg
    - Jun 21, 2018
  • Uppochnervänd Matjestårta
    - Jun 20, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier