Sydafrikansk buffé

Bobotie

1 gul lök
 500 g lamm- eller nötfärs
 2 msk smör 
2 tsk salt
2 tsk curry
1 tsk riven färsk ingefära
1 krm svartpeppar från kvarn
1 dl sultanrussin
2 msk mango chutney
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm salt
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs färsen och löken i smör i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och russinen. Ta stekpannan från värmen och tillsätt mango chutney. Lägg färsen i en ugnssäker form och vispa ihop mjölk, grädde, ägg, salt och gurkmeja till en äggstanning. Häll den över köttfärsen, strö över osten och ställ in formen mitt i ugnen 25–30 minuter.

Gult ris

 

Cape Malay Chicken

4-6 pers

1,5 kg kyckling, gärna lår
2 stora hackade gula lökar              
2 msk olivolja                   
Salt                
Svartpeppar   
2 gröna skivade paprikor
50 g torkade aprikoser  
1 kanelstång        
2-3 pressade vitlöksklyftor        
1 tsk riven färsk ingefära    
2 krossade kardemummakärnor
1 burk krossade tomater
1⁄2 g (1 paket) saffran
2,5 dl hett vatten             
1 msk majzenamjöl      

Lägg aprikoserna i blöt i hett vatten i en timme. Skär kycklingen i strimlor och krydda med salt och svartpeppar. Fräs lök, paprika, vitlök, ingefära, kardemumma och kanelstång tills löken är guldbrun. Tillsätt kycklingen och bryn försiktigt på låg värme. Tillsätt tomaterna och låt puttra ca 20 min. Häll under tiden 2,5 dl kokande vatten över stött saffran. Låt dra 30 minuter. Tillsätt den ljumma saffransvätskan, aprikoserna utan spad och majzenamjöl i grytan och rör försiktigt. Puttra ytterligare några minuter tills kycklingen är klar och aprikoserna är mjuka. 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • September 2018 (7)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • Taggar

  • Buffé (224)
  • Vegetarisk (187)
  • Tillbehör (143)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (69)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Zucchinirullar i tomatsås
    - Sep 20, 2018
  • Skördefrittata
    - Sep 18, 2018
  • Chocolate Rocky Road Mousse
    - Sep 16, 2018
  • Semi dried tomatoes
    - Sep 12, 2018
  • We go Gothenburg!
    - Sep 10, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier